Блог ← До сайту

Редагування класу

Налаштування назви, опису, зображення класу та трьох режимів відкриття уроків.

Усередині класу ви можете редагувати загальні характеристики класу (назва, опис, зображення та налаштування відкриття уроків) і додавати/копіювати уроки.

Детальніше про створення уроків, копіювання та розбір кожного елемента — у розділі Блоки уроку.

Редагування класу

Натиснувши «Редагувати» в картці класу, ви відкриєте форму «Загальна інформація»:

  • ❶ Основне зображення — натисніть «Оберіть файл» і завантажте jpg чи png (до 5 МБ);
  • ❷ Назва класу — змініть назву за потреби;
  • ❸ Опис класу — додайте будь-який текст (є форматування);
  • ❹ Розділи — увімкніть, щоб групувати уроки класу в розділи;
  • ❺ Відкриття уроків — оберіть режим: всі відкрито / вручну / за датою (детально нижче).

Учні бачитимуть зображення, назву й опис класу у своєму профілі.

Форма «Загальна інформація»: ❶ зображення, ❷ назва, ❸ опис, ❹ Розділи, ❺ відкриття уроків

Щоб зберегти всі зміни, обовʼязково натисніть «Зберегти». Якщо не бажаєте зберігати — натисніть «Скасувати» або клікніть за межами поля редагування. Щоб видалити клас, натисніть на червону кнопку зі смітником.

Один клас — два вигляди

Той самий клас виглядає по-різному у вас і в учня.

У вас (вчитель) — список уроків із кнопками «Почати урок» для запуску віртуального класу. Замочок праворуч позначає закритий урок.

Вигляд класу у вчителя: уроки з кнопками «Почати урок» і замочками

В учня — заголовок класу, кнопка «Приєднатися до уроку» та прогрес кожного уроку (скільки вправ виконано).

Вигляд того самого класу в учня: «Приєднатися до уроку» і прогрес виконання

Варіанти відкриття уроків

Є три варіанти відкриття уроків (застосовуються до всіх учнів у класі):

  • Всі уроки відкрито — учні з доступом до класу зможуть зайти в будь-який урок і проходити його.
  • Відкривати вручну — ви самостійно обираєте, які уроки відкриті, а які закриті. Коли ви обираєте цей варіант, всі уроки в класі автоматично стають закритими.
  • Відкривати за датою — до кожного уроку ви налаштовуєте дату відкриття. З цієї дати урок буде відкритим для всіх учнів класу. Коли ви обираєте цей варіант, всі уроки в класі автоматично стають закритими.

Відкривати вручну

Якщо ви обрали Відкривати вручну, біля кожного уроку в списку зʼявляється замок. Натисніть на нього, щоб відкрити або закрити урок для учнів: відкритий замок — урок доступний, закритий — ні.

Замок біля уроку для ручного відкриття/закриття

Відкривати за датою

Якщо ви обрали Відкривати за датою, натисніть на замок біля уроку — зʼявиться вибір дати. Оберіть дату, з якої урок відкриється для всіх учнів класу, і збережіть.

Замок біля уроку з вибором дати відкриття

У списку уроків студенти бачитимуть усі уроки, в тому числі закриті, але не зможуть зайти в закриті — поки ви їх не відкриєте (вручну або за датою).

Оновлено 8 червня 2026